Problemen met het immuunsysteem?

Gedrag: Te veel drinken, te veel of te weinig eten, friemelen, vuisten ballen, te snel of te hard praten?
Emotioneel: Woede, depressie, onredelijk-heid, lusteloosheid, stemmingswisselingen en zorgelijkheid?
Psychisch: Verwarring, geheugenproblemen, concentratiegebrek, onrustige gedachten?
Lichamelijk: Koude handen en voeten, knarsetanden, hoofdpijn, hartkloppingen, veel zweten, maagklachten, jeuk, geen libido, stijve nek, snelle ademhaling, stijve spieren, aankomen of afvallen?

Sterren van het immuunsysteem 
In een gezond lichaam krioelen miljoenen verschillende witte bloedcellen die samen bacteriën en virussen opsporen en uitschakelen. Omdat witte bloedcellen onmisbaar zijn voor het immuunsysteem worden ze als maatstaf gebruikt om de conditie ervan te bepalen. U heeft een sterk immuunsysteem als zo’n 4.000 tot 11.000 bloedcellen per microliter bloed in uw bloed is aangetroffen.

De oplossing zit in je vingers

Uw vingers 
Daar de vingers in directe verbinding staan met de hersenen kunnen bepaalde patronen doorbroken worden. Door gebruik te maken van vingerpressuur is het mogelijk diverse kwalen te bestrijden. Voor chronische allergische reacties of immuunklachten kunt u het beste daarvoor het weekschema gebruiken. Voor acute klachten kunt u volstaan met die bepaalde vinger, die voor die kwaal het meest geschikt is, een paar keer masseren. Belangrijk is te weten dat bij het gebruik van de techniek van de vingers u ook uw vicieuze cirkel gaat doorbreken.
Het is van belang te ontdekken wat de oorzaak is dat u opeens allergische reacties ging vertonen. Uw immuunsysteem is daardoor even van slag. Het betekent dat uw immuunsysteem door twee machten wordt verzwakt; de constante aanval van stresshormonen en de vertraagde lichaamsprocessen.

Rechtstreekse verbinding met onze hersenen
De vingers bevatten de meeste receptoren die regelrecht in verbinding staan met onze hersenen. Door vingerpressuur zijn de hersenen en dus uw immuunsysteem opnieuw te programmeren. Ook van belang om oude gebeurtenissen die reeds lange tijd een negatieve invloed op ons leven hebben, te elimineren.
Eigenlijk zijn onze hersenen niets anders dan een soort harde schijf om de informatie over alles wat je in je leven hebt meegemaakt op te slaan. Zelfs van de dingen die je in eerste instantie niet eens meer weet te herinneren. Onze zes zintuigen registreren meer dan dat we in eerste instantie zouden verwachten. Door de complexheid aan indrukken moeten onze hersenen selectief omgaan met die gegevens. Mede door ons selectiefgeheugen doen we 95% van onze handelingen onbewust.
Dit proces is handig voor de dagelijkse handelingen maar heel lastig bij verander-processen. Praten, en dus onze taal, kan bij verander-processen weerstand oproepen omdat taal veel te begrenst is. We hebben veel taal nodig om de juiste gevoelens duidelijk te krijgen. Taal is dan ook een oppervlakte structuur.
Uw gedachtes, uw gedrags-motivaties en uw handelen in uw, voor 95% onbewuste, leven kan toch niet zomaar met een simpel veranderproces omgezet worden?
 Met dactyologie wel!

Hebt u alles geprobeerd, en bent u bij eerdere therapieën of behandelingen niet echt verder geholpen? Ontdek dan de kracht van de vingers!

Diverse immuunstoornissen:
Acute reuma, Allergie, Alopecta arata, Astma, Auto-immuunhepatitis, Coeliakie, Colitis ulcerosa, Dermatitis (Eczeem), Diabetes type 1, Hitteallergie, Hooikoorts, Latexallergie, Lymfadenitis, Lymfeodeem, Syndroom van Guillain-Barré, Pollenallergie, Psoriasis, Urticaria (Netelroos), Voedselallergie, Ziekte van Crohn, Ziekte van Graves, Zonneallergie.

Dactyologie ziet je klacht of ongemak als een allergische reactie op een emotioneel overwerkt proces. Daarom gaan we niet die klacht behandelen maar eigenlijk direct naar de oorzaak waar je lichaam de oorspronkelijke zelfsupporting heeft stilgelegd.
Probeer het nu zelf met het 6-weken programma:
Dit programma houdt in dat u ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds zo’n 2 minuten met de nagels van uw duim drukkend over de pressuurbanen van uw vingers gaat.

Week 1 en 3:
 Pink en wijsvinger
Op de linkerhand zitten de belangrijkste pressuurpunten aan de beide zijkanten van de pink en wijsvinger. De pink staat voor de dunne darm en de wijsvinger voor de dikke darm. Beide staan voor de stofwisseling van het lichaam. Bij acute problemen met b.v. de darmen, afwisselend de pink en wijsvinger met de vingers van de rechterhand 2 minuten vast houden.


Week 2 en 4:
 Duim en binnenkant hand.
De duim van de linkerhand van de aanzet van de pols tot de nagel met de rechterduim-nagel met een drukkende beweging bewerken. De duim staat voor de longen, voor lucht en voor het ontwikkelen van rust. De binnenkant van de rechterhand staat voor algehele concentratie. Het masseren van de gehele binnenkant van de beide handen, inclusief muis, geeft totale ontspanning. Goed voor stress, onzekerheid, opkomende woede, e.d.

Week 5: Middelvinger en ringvinger.
De middelvinger van de rechterhand staat voor het verkrijgen van een heldere geest, algehele ontspanning en werkt bloedstelpend. Bij deze vinger dient de pressuur te geschieden aan de binnenkant van de hand vanaf het topje van de vinger tot aan de pols. (Op de zijkanten van uw rechter middelvinger zitten ook uw oude emoties.) De ringvinger van de rechterhand op de bovenkant van topje tot aan de pols geeft verbetering van het gehoor, werkt goed bij hoofdpijn en bij keelontsteking. De pressuur dient te geschieden aan de bovenzijde van de vinger van de nagel van de vinger naar de aanzet van de pols.

Week 6: Alle vingers
Elke avond een paar keer langs alle vingers zoals eerder omschreven. Het is van belang deze techniek iedere keer in alle rust en ontspannen toe te passen. Het beste is ook dat u dit zelf doet, als zelfhulp. Het moet met een bepaalde druk van de nagel gebeuren, maar mag zeker geen pijn doen.

Onze hersenen
Het wordt steeds duidelijker dat de hersenen over een uitgebreid verdedigingsnetwerk beschikken dat als een privé-immuunsysteem functioneert. De belangrijkste verdedigers zijn gliacellen, die alleen worden geactiveerd als hersencellen worden bedreigd. Eenmaal geprikkeld scheiden gliacellen enkele van de chemicaliën uit die immuuncellen gebruiken om indringers te doden.

Problemen met het immuunsysteem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *