Auto-immuunziektes wel of niet te verhelpen

De bekendste auto-immuunziekten zijn:
Huid: Psoriasis, lupus en vitiligo
Maag en darmen: de ziekte van Crohn en ontsteking aan de dikke darm
Ruggemerg en hersen: Multiple Sclerose
Gewrichten: Reuma en reumatoide arthritis
Bloed en lichaamsvocht: Diabetes
Maar natuurlijk ook de schildklier en de nieren en vele andere aandoeningen behoren daarbij.

Inmiddels is de lijst van auto-immuunziektes zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En voor de wetenschap zijn ze niet op te lossen en zijn ze dus levenslang aanwezig. Je moet er maar mee leren leven, is hun antwoord.

Hoe ontstaat een auto-immuunziekte?

Een auto-immuunziekte ontstaat wanneer het immuunsysteem, bedoeld om ongewenste gasten te weren, het eigen systeem voor niet lichaamseigen aanziet. Het gaat in de aanval op de cellen te vernietigen of uit het lichaam te krijgen. Je kunt dus stellen dat het immuunsysteem te ijverig is geworden met het opschonen daarvan. Al snel gaat het lichaam na detectie aan de slag om antistoffen tegen deze cellen en stoffen te vormen. Eigenlijk wordt je dus ziek doordat jouw immuunsysteem je tegen jezelf wil beschermen.

Levenslang of niet?

Medisch gezien is er niets aan te doen. Onderdrukking van de klachten is wel mogelijk. Gelukkig door mensen als Wim Hoff, moet de wetenschap toch erkennen dat je het immuunsysteem kan beïnvloeden, maar voordat alle auto-immuunziektes een wetenschappelijk bewijs kunnen leveren, zijn we jaren verder.

Waarom mijn we zo afhankelijk van de wetenschap of de medische aanpak? Waarom kiezen we niet voor een individuele aanpak? We zijn afhankelijk geworden. We kennen ons lichaam niet. We willen dat anderen ons precies gaan vertellen wat we nodig hebben. En laat dat nu volgend mij de oorzaak zijn van de meeste auto-immuunziekten.

Als ik kijk in mijn praktijk naar bijvoorbeeld diabetes, is er wel degelijk een verbetering mogelijk. Ook ontstekingen aan de dikke darm en de nieren hebben resultaat gehad van mijn visie over het ontstaan van een auto-immuunziekte.

Kijk er eens anders naar

Wim Hoff heeft zelfs in zijn inmiddels wetenschappelijk onderzoek bewezen dat een vernieuwde en dus aangepaste ademhaling wonderen kunnen verrichten. Simpel door je ademhaling aan te passen is er dus merkbaar resultaat. En er is gelukkig meer wat je zou kunnen doen om het auto-immuunsysteem weer onder controle te krijgen.

Om het echt goed aan te pakken, moet je de symptomen niet analyseren en daar een behandelplan op zetten, maar dien je te kijken waarom het immuunsysteem in die modus kwam. Wat is er dus gebeurd voorafgaande aan de lichamelijke klachten. In de meeste gevallen is het immuunsysteem van slag geraakt door een serie van heftige emotionele processen waardoor het immuunsysteem in paniek raakte. Het immuunsysteem kon daarom niet adequaat zijn werk meer doen en werd een beetje overijverig.

Pak je oude emoties eens aan bij auto-immuunziektes

Herstellen van die, voor het brein, hart en immuunsysteem heftige herinnering, zorgt voor rust voor het immuunsysteem. Het zal niet alleen duidelijk verschil maken in het emotionele proces, maar het immuunsysteem ook de kans geven zichzelf te herstellen. Na een tijdje zal het dan zijn oude taak weer goed kunnen verrichten.

Auto-immuunsysteem wel of niet te verhelpen
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *