Waarom we ziektes nooit kunnen overwinnen

ziektesDe natuur zit prachtig in elkaar. De natuur om ons heen is altijd in balans. En zodra het ontdekt dat er een onbalans is, zal het zich altijd weten te herstellen. Soms kan dat heel snel, maar soms is daar aardig wat tijd voor nodig. Tijd is de ware genezer. We zeggen daarom nog steeds dat tijd alle wonden helen.

Kijk maar eens naar de ontdekking in de vijftiger jaren in de vorige eeuw. De ontdekking van het antibioticum. Een ware rage om bacteriën uit te bannen kwam tot stand. Een ontdekking die zo geweldig leek dat vanaf dat moment we begonnen met onze aanvallers te vernietigen.

Het duurde geen eeuw tot de natuur daar toch een stokje voor stak. Want de natuur wil evenwicht. Zoekt balans. En als de bacterie wordt aangevallen zal die zich tegen die aanvallers wapenenen. Sterker, ons lichaam kan die antibiotica ook niet juist meer inzetten.

Zo ook met ons lichaam. Want ook wij zijn een onderdeel van die natuur. En het lichaam zal dus altijd balans zoeken. Het is, net als in de rest van de natuur, een overlevingsstrategie. Die wil zichzelf beschermen en voortplanten om het zijn soort te laten voortbestaan.

De mens echter denkt boven die natuur te staan en is op zoek naar middelen om die natuurwet onder controle te krijgen. Natuurproducten die ons al eeuwenlang voor ons welzijn hebben gezorgd, worden gemanipuleerd zodat we er beter van worden.

Maar ook de medische wetenschap zoekt naar manipulaties om ons leven te verrijken zodat we langer leven en/of nooit meer last hebben van onze klachten. Maar ook via de medische wereld voor ons zo perfecte bescherming via vaccinaties zorgen ervoor dat we door manipulatie beschermd worden voor kwaad in de natuur.

Ook in de voedingsindustrie zijn we goed bezig onze voeding zo te fabriceren dat elke vorm van een negatieve aanval op ons leven wordt geëlimineerd. Het zou moeten zorgen om het gewas aan de ene kant te beschermen en aan de andere kant meer producten te creëren om onze honger te stillen.

De natuur wordt steeds meer naar onze hand gezet en zal uiteindelijk daar aardig tegengas in geven. Het resultaat is dan dat we dan meer stuk hebben gemaakt dan dat het ons voordeel zal opleveren. De natuur laat niet met zich sollen. Het is al druk bezig met tegengas geven.

Net als die bacteriën, virussen en parasieten die immuun zijn geworden zodat ze blijven overleven zal ook de rest van de natuur daar gevolg aan geven. De gif die we in de natuur verwerken om gezond te kunnen eten is al zo erg aan het manipuleren dat dat gif tegen ons zal zijn.

Is er nog wel een oplossing?

De natuur om ons heen is altijd in beweging om in balans te komen. De manipulaties van de mensheid zal als een aanval op de natuur worden gezien en uiteindelijk zal die natuur overwinnen. De evolutie gaat verder. Met of zonder mensheid.

Willen we weer in balans komen met die natuur zullen we wel moeten snappen hoe die balans in de natuur weer herstelt kan worden. En dan bedoel ik niet dat je je met de natuur moet bezighouden, maar met jezelf als onderdeel van die natuur.

We moeten af dat alles buiten je aanvallers zijn om je te vernietigen of om je onderuit te halen of zelfs in staat is om je te vernietigen. Jij bent, in het klein, ook die natuur die balans zoekt. Je hebt goede en slechte bacteriën in je lichaam. Je bent daardoor in evenwicht.

Bewust worden dat we van nature altijd in balans zijn, maar dat het best wel eens zou kunnen dat ons lichaam kuren gaat vertonen. Zie dat ziektes dan een proces van je lichaam is om te genezen. En dat het waarschijnlijk komt omdat jouw immuunsysteem ergens onderuit gehaald is.

In de regel kun je stellen dat het de druppel is die de emmer doet overlopen  De eerste druppel zit in de meeste gevallen in een onverwerkte emotie uit je jeugd. Hij is zonder dat je heet weet een sluipende moordenaar die jouw immuunsysteem steeds meer aan het afbreken is.

En dan komt er ook nog eens die narigheid die je om je heen meemaakt vandaag de dag en uiteindelijk roept het lichaam om hulp. De oplossing zit dan niet in het behandelen van die klachten, maar het immuunsysteem te versterken door je onverwerkte emoties op te lossen.

Zodra je ziektes ziet als een bewustwordings proces ga je anders met je lichaam om. En ga je ontdekken wat de werkelijke kracht is van jouw eigen immuunsysteem. En alleen jij kan jezelf helpen en weer in balans brengen, niemand anders. Ook ik kan alleen maar zorgen voor een andere focus, een beetje aandacht voor jouw proces, aanraking op de vingers en wat simpele adviezen. De rest is aan jou.

Ruud Overstegen
Emotionist

Ruud Overstegen is ontdekker van Vingerreflexologie omdat 
jouw onverwerkte emoties in de vinger zichtbaar zijn.
Waarom we ziektes nooit kunnen overwinnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *